Сергій Пашинський: Міністр оборони та начальник Генштабу запрошені на комітет щодо вибухів на військових складах (відео)
середа, 4 жовтня 2017, 11:55

Комітет з питань національної безпеки та оборони, за участю відповідальних силовиків,  розгляне сьогодні на засіданні питання зберігання боєприпасів на військових складах, їх охорону та цільове використання коштів, які Уряд виділив на посилення безпеки таких об'єктів.

Про це заявив Голова комітету, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський у коментарі журналістам.

"Ми запросили міністра оборони і начальника Генерального штабу і питання не лише в Калинівці. А, на жаль, після того, як ми провели засідання після трагедії в Балаклії в кабінеті начальника Генерального штабу, воно було секретне, жоден пункт із тих рішень не був виконаний. Я хочу підкреслити - жоден пункт", - сказав Пашинський.

"Ситуація, яка склалася щодо зберігання боєприпасів, неприпустима. За два роки фактично ми втратили половину свого ресурсу і ми з цим миритися не будемо. Більше того, якщо ми не почуємо сьогодні і не побачимо звіту зі сторони - ми будемо викликати до Ради, приймати, можливо, якісь постанови. Але ми не допустимо більше такої ганьби", - додав голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Сергій Пашинський підкреслив, що "згідно законів про ЗСУ, указів Президента України персональну відповідальність за охорону та зберігання боєприпасів несе керівник Генерального штабу та його підлеглі".

Представник "Народного фронту" також зазначив, що ще після вибухів у Балаклії, де збитки сягнули до мільярда доларів, відповідальні особи не зробили висновків.

"Комітет клопотався перед Кабінетом міністрів про виділення додаткових коштів, Начальник Генерального штабу поставив питання, що у нього нема вагонів, ми взялися це вирішити. З його сторони треба було боєприпаси, які є дефіцитні, перекласти із відкритих сховищ у бетонні. У нас взагалі учора сталася дика ситуація, коли наших депутатів не допустили на склад у Житомирській області, тому що вони боялися, що ми там побачимо пусті бетонні склади", - поінформував Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua