Сергій Пашинський: Міжнародні військові навчання - важливий елемент протистояння російській агресії (відео)
четвер, 19 січня 2017, 11:53

Верховна Рада України дозволила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у військових навчаннях.

Відповідний законопроект (№5636) підтримали 236 народних депутатів.

Так, законопроект передбачає допуск на територію країни в 2017 році підрозділів збройних сил іноземних держав для участі в багатонаціональних навчаннях, а також українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2017" і "Репід Трайдент-2017".

“Вже багато років наші Збройні Сили беруть участь у спільних навчаннях, у миротворчих операціях, але я хотів би звернути увагу на інше - чому цей закон треба схвалити терміново, оскільки під час багатонаціональних навчань відбувається головне. А це - встановлення контактів між нашими офіцерами і офіцерами союзних нам країн. Відбувається формування бойового братерства, а в умовах боротьби з Росією це надзвичайно важливий елемент підготовки до відсічі агресії РФ”, - заявив з трибуни парламенту голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції “Народний фронт” Сергій Пашинський.

“Хочу звернути увагу: ми уже зробили перші кроки до створення частин. У нас уже є литовсько-польська бригада, ми традиційно проводимо як сухопутні, так і спільні навчання ППО, навчання на морі. Програма навчань є, логістичні питання врегульовані, і це важливий момент нашої обороноздатності. Комітет підтримав це рішення одноголосно”, - наголосив голова комітету.

У свою чергу перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук у виступі в сесійній залі підкреслив, що проведення спільних навчань дозволить покращити обороноздатність та посилити кваліфікацію українських військових.

“Ми всі повинні пам'ятати, що війни країн-агресорів завжди закінчуються в столицях країн-агресорів. Над цим треба працювати. Голосуємо “за” і продовжуємо роботу”, - резюмував Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua