Сергій Пашинський: На час анексії Криму 90% працівників спецслужб були агентами ФСБ (відео)
п’ятниця, 5 лютого 2016, 17:03

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони на наступному засіданні оприлюднить розсекречені документи українських служб і відомств щодо анексії Криму Російською Федерацією.

Про це на засіданні комітету заявив його голова, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський

«Наш комітет виступив з ініціативою розсекретити документи подій лютого 2014 року. Комітетом прийнято рішення, і на наступному засіданні ми представимо для вивчення документи засідань РНБО, доповіді прикордонників та доповідні розвідданих служби розвідки», - сказав Сергій Пашинський

Присутні на зустрічі представники СБУ, військової прокуратури та МВС публічно назвали цифри колишніх підлеглих в Криму, які стали дезертирами, лишились вірними Україні, та кількість порушених справ за зраду.

Так, представник СБУ повідомив, що станом на лютий 2014 року в Криму працювало 2300 штатних працівників, однак після анексії на материкову частину України повернулися тільки 215 осіб.

«Тобто, 90% співробітників СБУ - це були або агенти ФСБ, або люди, які їм співчували. Такого інструменту, як захист країни силами СБУ, на час анексії Криму фактично не існувало завдяки діям Януковича, Якименка (колишній голова СБУ, – ред.) та іншим міжнародним злочинцям», - прокоментував інформацію Пашинський.

Окрім того, присутній на засіданні комітету головний військовий прокурор України Анатолій Матіос поінформував, що станом на 26-27 лютого 2014 року на території Криму було 20 320 українських військовослужбовців. З цього числа на материкову частину України перебазувалися лише 6 тисяч військовослужбовців.

За словами Пашинського, всі інші особи, які лишилися в Криму, оволодіваючи новою відремонтованою технікою, озброєннями, фактично здали свої службові склади і позиції.

За даними фактами дезертирства та здачі національних інтересів, військова прокуратура порушила 19 тисяч кримінальних проваджень, із них 20% майже доведені до кінця.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua