Сергій Пашинський: На потреби Міноборони не вистачає 47 мільярдів (відео)
середа, 7 грудня 2016, 16:36

Комітет з питань національної безпеки і оборони спільно з Міноборони та Міністерством фінансів розробить програму фінансування житла для військовослужбовців.

Про це повідомив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань нацбезпеки Сергій Пашинський під час засідання комітету.

"На житло заплановано 3,1 мільярди гривень. Я хотів би публічно пояснити, що це таке: 1,8 мільярда - це плата за комунальні послуги, за енергоносії. Більше половини. Це ті рахунки, які приходять Міноборони і їх сплачують, бо не можуть не сплатити", - заявив голова комітету.

"264 мільйони - це виплата компенсації за винаймання житла для 13-ти  тисяч сімей військовослужбовців. Це погана цифра, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми спільно з Міноборони та Міністерством фінансів розробимо іншу програму бюджетного фінансування житла", - наголосив Пашинський.

За його словами, окремо передбачено 670 мільйонів гривень на капітальний ремонт 36-ти військових об'єктів, будівництва та реконструкції 104-х об'єктів.

"Це мала цифра. Але, на жаль, для того, щоб забезпечити мінімум, бюджет Міноборони має становити 108 мільярдів. Їм виділяється 61", - наголосив голова комітету.

Сергій Пашинський також закликав народних депутатів зайнятися питанням сотень, якщо не тисяч, об'єктів Міноборони, розкрадених попередніми міністрами і начальникам Генерального штабу.

"На жаль, військова прокуратура ні одної справи поки до кінця не довела. У нас, від нашого комітету, були десятки запитів. Є частина будівель і земельних наділів, які не встигли вкрасти. Міноборони веде колосальну роботу. Я прошу всіх депутатів: кожен має активно включатися в роботу щодо повернення роздерибаненого майна", - резюмував Сергій Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua