Сергій Пашинський: НАБУ має розслідувати розкрадання і нищення армії перед початком російської агресії (відео)
середа, 12 квітня 2017, 16:40

Національне антикорупційне бюро України має розслідувати факти корупції та продажу озброєнь в Збройних Силах України, які знекровили і майже знищили українську армію до початку воєнної агресії з Російською Федерацією в 2014 році.

Про це на засіданні Комітету з питань національної безпеки та оборони заявив його голова, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Корупція за останні 15 років у Збройних Силах України привела до того, що коли почалася військова агресія з боку Російської Федерації, ми фактично зустріли її без зброї, без армії", - зауважив Пашинський.

"Мова йде про мільярди доларів. Це і танки, продані за ціною металолому, і штурмовики, продані за ціною на базарах, тощо", - підкреслив Пашинський.

Зокрема, він нагадав, що тоді всі "боєздатні частини ЗСУ створювалися народом, волонтерами та державою".

Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони зазначив, що члени комітету, народні депутати регулярно звертаються до НАБУ із заявами про конкретні факти корупції - як в період до 2014 року, так і тієї, що мала місце в 2014-2016 роках, однак, антикорупційний орган надіслав лиш відписки про "неправильно оформлені документи".

"Наші колеги по комітету неодноразово звертались до НАБУ з фактами корупційних діянь, по них теж не було порушено кримінальних справ. Розпочато лиш одне кримінальне розслідування, яке мало досить серйозний резонанс - це заява Чорновол, Вінника, Левуса щодо Онищенка-Насірова. На ній всі зараз піаряться, хоча 2 мільярди гривень неспівставні з тими сумами, які були розкрадені в ЗСУ", -  підкреслив Пашинський.

Крім того, на засідання комітету був запрошений очільник НАБУ Артем Ситник, однак, ні він, ні його заступник, на засідання не з'явилися.

"Я не хочу давати будь-яких політичних чи юридичних оцінок НАБУ, яке проігнорувало наше засідання, але ми маємо проаналізувати цю ситуацію, прийняти якісь рішення. Коли зіштовхнемося із позицією НАБУ, що воно не розслідуватиме корупційні злочини, - треба вносити поправки в бюджетне фінансування", - резюмував Голова комітету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua