Сергій Пашинський: Намагання "борців з корупцією" повернути конфісковані кошти Януковичу – це поза межами моралі (фото, відео)
середа, 21 листопада 2018, 16:25

Позов "борців з корупцією" до Європейського суду з прав людини щодо повернення конфіскованих грошей Януковича назад колишньому президенту-втікачеві свідчить про те, що люди, які називають себе такими борцями, здатні на все, аби й далі жити за гонорари від тих, хто пограбував країну і втік у 2014 році.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на черговому засіданні комітету.

"Всі ви пам’ятаєте, як у 2015-2016 роках ми вимагали конфіскувати гроші Януковича - мова йшла про 1,5 мільярда доларів арештованих коштів, які конфіскували в дохід державного бюджету. Ви пам’ятаєте, який колосальний спротив нам чинився. Які тільки сили не були кинуті оточенням Януковича, аби зірвати ухвалення цього законопроекту (про конфіскацію. - Ред.)", - заявив Пашинський.

Одним із аргументів, який використовували противники конфіскації грошей Януковича, було те, що Янукович начебто подасть позов до ЄСПЛ, виграє і забере ці кошти назад.

"Пройшло кілька років. Гроші ми конфіскували, вони попали в бюджет держави абсолютно прозоро і зрозуміло для усіх, - в тому числі й на потреби оборони та безпеки. Але сьогодні з`явилась інформація, що така собі Дар`я Каленюк, яка представляє таку собі організацію "Центр сприяння (протидії. - Ред.) корупції", подала до ЄСПЛ позов з метою відкрити Януковичу шлях до повернення цих коштів", - повідомив представник "Народного фронту".

"Це питання не лише Генеральної прокуратури - це питання і ВР, і нашого комітету з питань нацбезпеки. Без сумніву, що такі спроби повернути Януковичу вкрадені кошти - вони дестабілізують бюджетно-фінансову ситуацію, вони дестабілізують виконання бюджету, у тому числі й оборонного бюджету. І вони неприпустимі", - підкреслив голова комітету.

"Я звертаюся, перш за все, до так званих борців з корупцією. Шановні, жодні хабарі не виправдовують повернення Януковичу вкрадених грошей. Це все поза межами не лише здорового глузду та закону - це поза межами моралі", - сказав Сергій Пашинський.

У свою чергу член оборонного комітету, представник "Народного фронту" Тетяна Чорновол зазначила, що СБУ має перевірити дану схему за участі "антикорупціонерів" та представників судової влади, яку впроваджують друзі Януковича для повернення цих коштів.

"13 грудня Верховний Суд розглядатиме касаційний позов щодо конфіскації 1,5 мільярда доларів. Так от, я хочу дізнатися, як так вийшло, що суддя на цьому процесі є людиною, яка входить до злочинної змови. Це близька подружка Дар`ї Каленюк, яка у своєму інтерв`ю так і говорить, що єдина суддя, яка достойна поваги, - це пані Марчук. А саме пані Марчук і буде розглядати цю скаргу", - підкреслила народний депутат.

На думку Чорновол, має місце дуже серйозна антидержавницька змова, коли зацікавлені державні структури змовилися із "антикорупційними органами", що подали позов до ЄСПЛ.

"І всі ці люди фактично працюють на стороні адвокатів Януковича", - підсумувала вона. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua