Сергій Пашинський: Наше завдання - створити професійну і боєздатну армію
четвер, 17 грудня 2015, 15:00

Для належного забезпечення національної оборони та безпеки у бюджеті-2016 має бути закладено 113 мільярдів гривень на забезпечення армії, закупівлю нової техніки та підготовку професійних військових.

Про це у коментарі журналістам заявив голова Комітету з питань національної безпеки і  оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Ми повинні вийти на цифру 113 мільярдів, вона складатиметься з кількох частин: основної, резервного фонду та гарантій. Це той мінімум, який потрібен для подальшого перетворення української армії на сучасну та боєздатну", - сказав Пашинський.

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони також підкреслив, що ще в Коаліційний угоді було прописано, що на армію виділяється не менше 3% від ВВП.

"Багата економіка дасть можливість добре озброїти армію. Але навіть попри ці обмеження ми зробили за півтора роки для армії більше, ніж за попередні 25. Це є факт, зараз у нас найбільша в Європі армія. Так, у нас лишається чимало проблем, але ми зобов'язані її утримувати і озброювати, аби бути готовими до різних сценаріїв", - зауважив народний депутат.

Сергій Пашинський також відкинув зауваження окремих політиків про начебто надмірну економію бюджету на користь оборони.

"Гнівно критикувати - це все, що вміють деякі політики. Якщо ми хочемо комусь дати, ми мусимо звідкись взяти. Бюджет - це в першу чергу баланс. Уряд працює, щоб навіть в непрості часи приділити достатню увагу кожному", - резюмував Пашинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua