Сергій Пашинський назвав фейком заяви захисту Януковича про здачу Криму (відео)
середа, 7 лютого 2018, 20:02

Заяви захисту Януковича про начебто здачу Криму, окупованого росіянами у 2014 році, з ініціативи тодішнього командира Нацгвардії Степана Полторака і секретаря РНБО Сергія Пашинського, не відповідають дійсності.

Про це заявив на засіданні комітету з національної безпеки та оборони його голова, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський, коментуючи так званий «витяг із допиту Ігора Тенюха».

«Це було би смішно, аби не було так сумно. Величезна заслуга пана Тенюха була в тому, що за його підписом був призначений такий собі командувач Березовський, призначений він був згідно офіційного документу десь о 21:00 1 березня, о 9 ранку він приступив до роботи в Криму і першим його наказом був наказ здати його російським військам», - заявив голова комітету.

«Щодо позиції пана Тенюха. Я не знаю, чи правдивий цей фейк, який розповсюджують жовті ЗМІ, але два роки тому тут був розсекречений реальний протокол РНБО. Я просто процитую міністра оборони, що він тоді говорив. Що у нього, це він до Турчинова звертається, не було прямого військового контакту. А чого таке прохання, він його мотивує, що у нас нема армії, що вона системно знищувалась оточенням Януковича під керівництвом російських спецслужб, по всій країні бойове угрупування становило близько 5000 осіб», — повідомив Пашинський.

Народний депутат фракціі «Народний фронт» зауважив, що якщо буде можливість, він розкаже в мемуарах про події зими-весни 2014-го.

«Я хочу зауважити, що на відміну від Тенюха, на нас із Степаном Тимофійовичем Слідчим комітетом Росії заведені кримінальні справи, а на нього ні», — резюмував Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua