Сергій Пашинський: Новий бюджет передбачає 129 мільярдів гривень на оборону (відео)
середа, 21 вересня 2016, 19:13

До кінця року бюджет національної безпеки і оборони збільшать на 4,9 мільярда, а в новому році витрати на нацбезпеку становитимуть 129 мільярдів гривень.

Про це повідомив на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони його голова, заступник керівника фракції “Народний фронт” Сергій Пашинський.

“Завтра Кабмін офіційно затверджує зміни до бюджету на цей рік і подає їх до парламенту. Попередньо можу сказати, що цифри змін фінасування Міноборони будуть 4,1 млрд гривень - це заробітня плата військовослужбовців, і розблоковують заблоковані кошти - це 1,9 млрд”, - заявив Пашинський.

“Сподіваюсь, у найближчий вівторок ми їх затвердимо у парламенті”, - додав голова комітету з нацбезпеки і оборони.

Що стосується бюджету на 2017 рік, то Уряд вийшов на цифру 129 мільярдів гривень витрат на безпеку.

“Ми виходимо на цифру 5% ВВП. Однак нам усе ж треба розділити, що поліція - це поліція, а Збройні Сили - це інше. Бо цифрою 5% ми лякаємо людей, а в нас під цю цифру прописані і пожежники, і всі хто хочеш. Думаю, будемо виходити на якусь комбіновану цифру, аби чітко сказати, що ця сума йде на Міноборони і безпеку зовнішню, а все інше - це поліція і так далі”, - зазначив Пашинський. 

Голова комітету з питань нацбезпеки і оборони порівняв деякі цифри нового проекту бюджету із минулорічним. Так, бюджет Міноборони був збільшений з 55 мільярдів до 64. Якщо у минулому році спецфонд становив 4,5 мільярди від спецконфіскації грошей Януковича, яку успішно провалили, то у проекті нового бюджету ця сума становить 2,3 мільярда, додатково підкріплених державними гарантіями.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua