Сергій Пашинський: Парламент повинен ухвалити законопроект щодо виплати грошової допомоги родинам померлих військовослужбовців (відео)
понеділок, 18 грудня 2017, 14:02

Верховна Рада має розглянути законопроект №6268 про виплату одноразової грошової допомоги родинам військовослужбовців, які померли внаслідок поранень уже після звільнення із лав Збройних Сил України.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський під час виступу на Погоджувальній Раді.

«Закон ми розробили і готові вносити, його варто розглянути», — сказав  Пашинський.

Крім того, Голова комітету звернувся до парламенту з проханням уточнити норму щодо соціального захисту військовослужбовців у Державному бюджеті-2018.

«Справа в тому, що ця норма чітко прорегламентована діючим законодавством і включати норму, що це має робити Кабмін є незаконно. Це неправильно і це неконституційно», — сказав Пашинський.

«Я знаю, Андрію Володимировичу, що ви підтримали нашу пропозицію, і звертаюсь до усіх колег, до бюджетного комітету, до голів комітетів і фракцій, аби максимум у четвер зробили цю поправку і прибрали цю норму», — додав голова комітету.

На цю пропозицію Голова Верховної Ради Андрій Парубій відповів, що у середу «відхилимо постанову про неприйнятність бюджету, а в четвер мобілізуємось».

«У середу бюджетний комітет також дасть нам рекомендацію привести уточнення по статті соціального захисту військовослужбовців і ми можемо голосувати. І уже потім буде підписано бюджет. Я сподіваюсь, буде загальна воля усіх фракцій аби підтримати наших військовослужбовців», — заявив Парубій.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua