Сергій Пашинський: Після ухвалення Закону про мову, парламент розгляне питання реформування ВПК (відео)
середа, 24 квітня 2019, 16:39

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони пропонує одразу після ухвалення мовного закону підтримати законопроект №10248 про внесення докорінних змін в діяльність військово-промислового комплексу країни.

Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, коментуючи відповідний зареєстрований законопроект.

"Я неодноразово публічно робив заяви, що створення у 2011 році Януковичем "Укроборонпрому" - це був неправильний крок. І не тільки тому, що він був створений заради контролю корупційних потоків, а ще й тому, що уперше в історії державного управління господарюючому органу дали функцію контролю над самим собою", - сказав народний депутат.

"Саме тому, група депутатів, членів комітету з нацбезпеки, після низки консультацій із закордонними партнерами, експертами розробила та зареєструвала законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження принципів прозорості щодо закупівель у ВПК", - повідомив Пашинський, додавши, що на Погоджувальній раді він був визначений як пріоритетний.

За словами Голови профільного комітету, законопроект №10248 (Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципів прозорості та публічності у сфері формування та реалізації державної військово-промислової політики) є не менш революційним ніж закон про національну безпеку, оскільки він запроваджує принципи внутрішньої конкуренції та дозволить суспільству контролювати закупівлі у сфері ВПК.

"Одразу після ухвалення мовного закону, він буде внесений до порядку денного і буде розглянутий за основу", - зазначив Сергій Пашинський.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua