Сергій Пашинський: Політичні сили мають гуртуватися навколо національних інтересів України (відео)
п’ятниця, 30 листопада 2018, 13:48

Україна ще з літа цього року готувала низку заходів на посилення своєї присутності в Азовському морі на противагу російській повзучій агресії - задовго до введення воєнного стану.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський в ефірі одного з телеканалів.

"Є політична боротьба, а є національний інтерес. Політична боротьба була, є і буде в демократичній Україні, але національний інтерес - це те, що має нас гуртувати, а не роз’єднувати. І саме голосування за Указ Президента, як за закон (про воєнний стан. — Ред.) нас згуртувало", — сказав Пашинський.

"Починаючи з цього року, з літа, Росія фактично почала таку собі повзучу агресію в акваторії Азовського моря. Почала блокувати торгові судна, почали якісь штучні ускладнення процедур і таке інше. 6 вересня відбулося засідання РНБО в закритому режимі, де я був, де ми розробили план заходів по протистоянню фактичній агресії в акваторії моря", — повідомив народний депутат.

Голова комітету з питань нацбезпеки сказав, що саме тоді йшла мова про те, аби сформулювати чітку позицію до міжнародної спільноти щодо фактичної економічної блокади України з боку РФ на морі.

"Друге питання - вирішили посилити присутність наших військово-морських сил та берегової охорони в акваторії Азовського моря. Були проведені попередні навчання, були підписані необхідні документи про створення військово-морських баз в Бердянську та Маріуполі. В рамках цих документів були проведені навчання із застосуванням бойової авіації 13 жовтня. І почалася концентрація засобів для створення присутності військового-морських сил як залізницею, так і морем", — сказав народний депутат.

"Наші кораблі вийшли у міжнародні води, підкреслюю, вони навіть окупаційних російських правил не порушували. Але відбувся відкритий акт агресії РФ проти України. Це уперше російські війська під своїм прапором цинічно, публічно на весь світ показали: це ми напали на українські кораблі, це ми напали на Україну", — заявив він.

Після того, за словами голови Комітету з питань нацбезпеки, було зібрано Воєнний кабінет, відбулося засідання РНБО і було ухвалене рішення про необхідність введення воєнного стану. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua