Сергій Пашинський: Потрібно зробити висновки з початку російської агресії, щоб не допустити повторення помилок (відео)
понеділок, 22 лютого 2016, 15:41

Країна має знати, що насправді відбувалося у владних кабінетах під час окупації Криму, аби зробити висновки та не допустити подібних помилок у майбутньому.

Про це заявив на брифінгу після засідання Комітету з питань національної безпеки та оборони його голова, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Я не хочу, щоб це перетворилось в політичні сенсації. Ви були свідками ґрунтовних доповідей, кожен з вас може робити свої висновки згідно стенограми, яку він вивчав. Я хочу сказати, що ситуація була катастрофічна, зараз вона помінялась в значно кращу сторону. Але ми маємо все те аналізувати, щоб не повторити помилок", - сказав Пашинський.

На питання журналістів, настільки належно діяли керівники відповідальних відомств: СБУ, Міноборони тощо, Сергій Пашинський сказав: "Я хочу зазначити, що Наливайченко став політичною фігурою. У нас демократична країна, політичні фігури мають оцінювати виборці, які збираються голосувати чи не голосувати за нього. Як голову СБУ його оцінив президент Порошенко", - сказав голова комітету.

Щодо тодішнього в.о. міністра оборони Тенюха, Сергій Пашинський підкреслив, що він був одним із двох генералів, які, одягнувши форму, вийшли на Майдан.

"Ви знаєте, зараз дуже багато військових експертів. Але коли треба було вийти на Майдан, то вийшли Тенюх і Гвоздь. Як міністр Тенюх, мабуть, за ті роки, що не служив в армії, втратив розуміння якоїсь проблематики армії. А вона була дуже проста – двічі поспіль, по суті, нашою армією керували російські агенти. Ви знаєте, що Саламатіну дали орден у Росії за розвал української армії? Все, що міг зробити Тенюх за короткий строк, він зробив", - резюмував Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua