Сергій Пашинський про фінансування армії: іде війна – до цього нікому немає справи (відео)
понеділок, 5 вересня 2016, 13:34

Міністр оборони України Степан Полторак прозвітує про стан та проблеми фінансування Збройних Сил України під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, яке відбудеться на наступному тижні.

Про це повідомив голова комітету, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час засідання Погоджувальної ради.

"Офіційно повідомляю: на наступному тижні комітет запросив міністра оборони. Я запрошую усіх спеціалістів по армії прийти на цей комітет і розібратися про так зване фінансування армії. Воно повністю зірване. Державне оборонне замовлення – 20%. Іде війна – до цього нікому немає справи!", - обурився Пашинський.

При цьому голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони звернув увагу на те, що з усіх голів фракцій та груп лише представник фракції "Народний фронт" згадав про армію під час свого виступу на Погоджувальний раді.

"У них (тих, хто не згадав про армію. – Ред.) немає ніяких проблем, у них немає армії. Армія – безпека нашої держави. Це інша планета! Це там, де гинуть, де треба озброювати її (армію), там, де треба турбуватися про свою армію, - це ж інші координати! Шановні друзі, не буде так! І от ці "соплі і воплі" про захист українського народу… Український народ не ви захищаєте (популісти, - Ред.), український народ захищає єдина сила – Збройні Сили України, Нацгвардія та прикордонники", - наголосив Сергій Пашинський.

Крім того, заступник голови фракції "Народний фронт" нагадав присутнім, що саме через те, що під час минулої парламентської сесії більшість народних депутатів не підтримали законопроект про спецконфіскацію та повернення арештованих коштів сім’ї Януковича до Державного бюджету, сьогодні оборонна галузь не отримує належне бюджетне фінансування.

"24 серпня вся країна пишалася нашими Збройними Силами, вся країна – нормальні люди – розуміють, що лише завдяки людям у формі на передовій ми маємо змогу тут дебатувати", - наголосив він.

Водночас Сергій Пашинський заявив, що зі свого боку він не допустить демагогії та популізму, а буде стояти "на захисті реальних інтересів нашої держави". 

Він також звернувся до керівництва парламенту з проханням включити до порядку денного першочергові оборонні законопроекти (№№4193, 4210, 5062, 4689, 5048).


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua