Сергій Пашинський: Рада має вирішити проблеми контрактників та оборонних заводів (відео)
понеділок, 3 жовтня 2016, 13:25

Верховна Рада має терміново проголосувати за зміни до держбюджету, аби вирішити проблему із грошовим забезпеченням військовослужбовців-контрактників.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час засідання Погоджувальної ради.

Він нагадав, що минулого тижня РНБО ухвалила рішення про збільшення фінансування оборонного блоку до кінця 2016 року.

"Це пов'язано з тим, що фактично зараз ми уже зробили контрактну армію, було дещо перевищення чисельності ЗСУ, прикордонників, відповідно, виник дефіцит грошового утримання", - сказав Пашинський.

"Хотів би звернути увагу, що ці кошти, законопроект щодо яких буде внесено Кабінетом міністрів, підуть виключно на грошове утримання військовослужбовців", - наголосив він.

"Колись Наполеон сказав, що народ, який не хоче годувати свою армію, утримуватиме чужу. Тому я хотів би звернутися до всіх телеглядачів, до всіх представників ЗСУ, до всіх фракцій - в четвер ми побачимо, хто справді патріот, а хто прагне годувати чужу армію", - додав голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Крім того, представник фракції "Народний фронт" звернувся до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо закону про спецконфіскацію арештованих коштів Януковича, які планувалося спрямувати на оборону та підвищення соціальних стандартів для населення.

"Всім відомо, що завдяки корупційній, антидержавній позиції не ухвалено цей закон у цьому році, і фактично зірвано державне оборонне замовлення. Як один із виходів з цієї ситуації - надати державні гарантії підприємствам державної оборонної промисловості хоч б для того, щоб були деякі компенсації", - сказав Пашинський.

За словами Голови Комітету з питань національної безпеки та оборони, з боку уряду та Міністерства є деяке зволікання з приводу вирішення проблем оборонних заводів, "і лише термінове втручання особисто Прем'єр-міністра може вирішити цю ситуацію, аби на якихось 15-20% виконати державне оборонне замовлення".

Сергій Пашинський підкреслив, що відповідне прохання підтримує і Комітет з питань нацбезпеки, і фракція "Народний фронт".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua