Сергій Пашинський: Рада у четвер має збільшити фінансування ЗСУ по рішенню РНБО
понеділок, 19 вересня 2016, 13:50

 

Парламент у четвер має внести зміни до бюджету на 2016 рік, аби забезпечити фінансування контрактників у ЗСУ, Прикордонній службі, Національній гвардії України, Національній поліції, Генуправлінні розвідки Міноборони, тощо. Такі зміни необхідні на виконання відповідного рішення РНБО від 16 вересня.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник керівника фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський на Погоджувальній раді.

“Я хотів би звернути увагу керівництва парламенту на виступ Прем'єр-міністра Словаччини, яка зараз головує в ЄС (мається на увазі заява Роберта Фіцо про начебто краще виконання Мінських домовленостей з боку РФ, - ред.), і вважаю, що надзвичайної актуальності набуває підтримка ЗСУ. Як би там не було, гарантом наших національних інтересів, гарантом нашої національної безпеки є не західні політики, а ми самі і наша армія”, - заявив Пашинський.

“Згідно рішення РНБО, яке відбулося 4 дні тому, до ВР мають бути внесені зміни до бюджету на поточний рік про збільшення фінансування потреб оборони і деяких груп силовиків. Щоб не було ніяких спекуляцій, хочу звернути увагу, що мова йде виключно про грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ”, - додав Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Сергій Пашинський наголосив, що станом на сьогодні, контракти на службу у війську підписали до 60 000 осіб. Саме тому виник певний дефіцит фінансування.

“Я дуже прошу наших голів фракцій, депутатів звернути увагу на розбудову ЗСУ. Бо саме це було прописано у ваших політичних програмах, і пора уже передвиборчі гасла  імплементувати в результативне голосування. Пане спікер, я надіюсь на вашу підтримку, у четвер ми маємо отримати результативне голосування і внести зміни до бюджету”, - резюмував Сергій Пашинський.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua