Сергій Пашинський: Реформа ВПК має замінити "радянщину" в українській армії (відео)
п’ятниця, 7 вересня 2018, 13:03

Реформування військово-промислового комплексу має стати пріоритетом номер один в рамках відсічі російській військовій агресії.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський в інтерв`ю журналістам.

"Всі ми бачили парад, всі ми були в захваті. Але я фахово заявляю про те, щоб імплементувати всі нові зразки зброї, які ви бачили на параді, якими всі так захоплювалися. Треба провести зміни. В такому стані, в якому зараз перебуває наш ВПК, він не може розвиватися. Ми не можемо залучати навіть не те що інвестиції, а технології, ми не можемо створювати спільні підприємства з нашими стратегічними партнерами, хоча у нас уже є такі можливості", - заявив він.

Саме тому, на думку Сергія Пашинського, пріоритетною стане реформа ВПК.

"По суті ВПК зараз - це останній уламок "радянщини", а "Укроборонпром" - підприємство, яке є прикладом радянської моделі господарювання", - сказав народний депутат.

"Саме тому ми маємо зараз три законопроекти про військово-технічну співпрацю, про інвестиції і так далі. І тому я сподіваюся, що ця сесія буде динамічною і ми не будемо відволікатися на популізм на наступні виборчі кампанії", - підкреслив голова профільного комітету.

Сергій Пашинський пояснив, що згідно чинного законодавства жодне оборонне підприємство не може залучити інвестиції, заборонена корпоратизація тощо.

"Ми повинні розуміти, що станки на "Малишева", станки на Київському бронетанковому заводі ще радянські. В чому успіх військово-промислового комплексу США? Вони інвестують в наукоємність і тягнуть за собою всі галузі. Це саме в Ізраїлі та інших країнах . У той же час на наших заводах стоять станки, які Радянський союз вивіз із Німеччини ще в 1945-1947 роках згідно репарації. Цим станкам уже по 80 років. Про які зміни можна говорити із такими технологіями?", - резюмував представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua