Сергій Пашинський: Рішення РНБО про блокаду є відповіддю на дії ОРДЛО (відео)
середа, 15 березня 2017, 16:15

Рішення Ради національної безпеки і оборони України про припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення стало відповіддю на блокади в угоду інтересам олігарха Курченка та передбачає створення груп контролю за участю волонтерів і силовиків за товарообігом між окупованими територіями та підконтрольними Україні.

Про це на засіданні Комітету з питань національної безпеки та оборони заявив Голова комітету, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Кілька місяців тому група людей, яка називала себе патріотами-активістами, під святими лозунгами звільнення усіх полонених заблокувала залізничне сполучення із окупованими Росією територіями. Через декілька днів певним чином ця концепція помінялася і блокаду продовжили вже під іншими лозунгами: "ні торгівлі на крові" та іншими закликами", - сказав Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

"Ми всі знаємо, що у результаті цього, це офіційна інформація, підтверджена і російськими найманцями, що керівником більшості підприємств прибуткових на території ОРДЛО став такий собі Курченко. Ні для кого не є секретом, що Курченко працює на ФСБ Росії, а сама історія з блокадою призвела до того, що фонди ФСБ, фонди нечисті, які їх обслуговують, значно поповнилися", - наголосив Пашинський.

Народний депутат нагадав, що з 1 березня Курченко, Захарченко і Плотницький оголосили про "націоналізацію" підприємств, які платили податки до бюджету України. В тому числі і податки на військовий збір. В результаті цього на сьогодні українські власники не контролюють ці підприємства.

"У зв'язку з цим РНБО прийняло рішення про повну товарну блокаду до повернення підприємств з ОРДЛО під українську юрисдикцію. І я особисто категорично це підтримую, я вважаю, що це правильне рішення, яке дає нам змогу контролювати ситуацію. Ми не дозволимо поставити себе на коліна ні авантюристам, які бігають по нашій території, ні тим більше російським терористам", - додав Пашинський.

Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони також заявив, що рішення РНБО передбачає громадський контроль над обігом товаропотоку між двома територіями.

"Має бути сформована громадська рада і ми отримуємо чіткий прозорий контроль всіх цих процесів. Орієнтовно в п'ятницю Прем'єр-міністр збирає громадських активістів, проект постанови передбачає створення спільних груп по контролю за участю фіскальних підрозділів, СБУ та наших волонтерів-активістів. Це нормальний механізм", - резюмував Сергій Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua