Сергій Пашинський: Росія хоче зірвати поставки летальної зброї для України (відео)
вівторок, 17 квітня 2018, 12:33

Інформація щодо нібито порушень під час закупівель Міністерством оборони, поширена у деяких ЗМІ, має ознаки інформаційної війни з боку Росії та може зірвати першу поставку летальної зброї в Україну з країни НАТО, що послабить обороноздатність нашої держави.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, представник фракції “Народний фронт” Сергій Пашинський в інтерв’ю журналістам.

Він нагадав, що починаючи з 2014 року фактично була блокада країнами НАТО поставок летальної зброї в Україну.

“Ми вистояли за рахунок власних ресурсів. Починаючи з 2017 року почалися перші контракти на поставку нам летальної зброї”, - заявив Голова профільного комітету.

Один з таких контрактів, за його словами, стосувався поставки БМП-1АК чеського виробництва польською компанією Wtorplast.

“Це був перший контракт, де ми отримали з країни НАТО летальну зброю. І коли хтось каже, що це “не контракт, а це чиста корупція”, то це кидає тінь не на нас, це кидає тінь на наших партнерів. Всі ці контракти отримують дозволи власних урядів”, - наголосив Сергій Пашинський.

Народний депутат зауважив, що Комітет з питань національної безпеки та оборони, відповідно до чинного законодавства, зобов’язаний контролювати ефективне використання бюджетних коштів силовими відомствами. Тому інформація, поширена у ЗМІ щодо закупівель Міністерством оборони, буде ретельно перевірена.

За словами Пашинського, на засідання комітету (яке відбудеться о 15:00 у середу, 18 квітня),  запрошені, зокрема, представники СБУ, Міністерства оборони та НАБУ. Він також запросив на засідання журналістів, де вони зможуть поставити усі необхідні питання. Під час засідання буде також частково розсекречена фінансова інформація щодо вказаних закупівель.

У той же час, як зауважив Сергій Пашинський, інформація щодо закупівель Міноборони, поширена у ЗМІ, викликає дуже багато питань щодо її достовірності, а також щодо того, кому вигідне поширення подібної інформації.

“Вже на другий день після цієї так би мовити “статті” канал Russia Today, який спеціалізується виключно на інформаційних диверсіях, зробив це ТОП-новиною”, - наголосив він.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua