Сергій Пашинський: Слід ухвалити закон, який захистить інформаційний простір від російських фейків та пропаганди (відео)
вівторок, 20 листопада 2018, 12:56

Ухвалення законопроекту № 9275 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного простору» дозволить протидіяти російській агресії не лише на фронті, а й з екранів телевізорів.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник голови фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський в інтерв`ю журналістам.

«Не є великим секретом, що Росія веде проти нас гібридну війну. І ця війна полягає не лише у веденні бойових дій, а й щоденній інформаційній атаці всередині країни, в тому числі у м. Київ, в тому числі у цьому залі», - зазначив народний депутат.

За його словами, ініціаторами санкцій можуть бути чотири суб’єкти: Верховна Рада, Служба безпеки України, Кабінет міністрів та Національний банк України.

«Законом дуже чітко регламентовано, що відносно засобів масової інформації, які  підтримують тероризм, виключно Верховна Рада може бути суб’єктом подання на введення санкцій проти цього ЗМІ. Підкреслюю, виключно, Верховна Рада», -  наголосив Пашинський.

«Це зроблено з метою захисту свободи слова, тому що влада в Україні міняється, і ми би не хотіли створювати механізм, який дозволить цій владі, чи наступній, використовувати санкції проти ЗМІ в своїх якихось політичних цілях. Верховна Рада дійсно представницький орган, якщо у сесійній залі набирають 226 голосів, вона є суб’єктом подання на санкції до РНБО», - додав парламентар.

Сергій Пашинський зауважив, що законопроекти із захисту інформаційного простору за останні чотири роки ухвалила низка країн, це є звичною практикою протидії російській пропаганді.

«Практично в усіх європейських країнах введені чіткі норми, що таке інформаційний тероризм та як із ним боротися. Це нове в історії людства, на жаль, але кожна людина вводить ці норми в своїх країнах», - повідомив депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua