Сергій Пашинський: Спрощення видачі російських паспортів в ОРДЛО – це легітимізація агресії РФ
середа, 24 квітня 2019, 16:49

Указ очільника держави-агресора РФ Путіна про спрощену процедуру видачі російських паспортів жителям ОРДЛО свідчить, що Росія визнає свою інтервенцію і сигналізує Україні про готовність до переговорів на своїх умовах.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, коментуючи відповідне рішення.

"Цей процес однозначно говорить про те, що він (Путін. – Ред.) фактично легітимізує свою агресію. Якщо раніше це було зрозуміло нам з точки зору військової агресії, то тепер це уже агресія на державному рівні", - заявив народний депутат.

"Ми ще раз побачили, що Росії ні в чому довіряти не можна. Це вкотре свідчить про те, що наша безпека - це справа наших з вами рук. Росія крок за кроком хоче знищити нашу державність, і тільки наші ЗСУ і міжнародна підтримка можуть втримати нас від окупації", - заявив Пашинський.

У свою чергу інший представник "Народного фронту" Сергій Висоцький на своїй сторінці у Facebook зазначив, що рішенням про спрощену процедуру видачі російських паспортів жителям ОРДЛО Росія фактично вийшла із Мінських домовленостей і перевіряє новообраного Президента України на міцність.

"Новообраного Президента перевіряють на міцність, підготувавши йому одночасно і дипломатичну, і економічну, бензинову кризу. Мета - через реваншистів імені Портнова спонукати Зеленського до швидкої капітуляції на російських умовах. Під загрозою економічної кризи та маніпулюючи питанням вічної втрати окупованих територій. З огляду на дії Росії, чутки про розпуск Ради та відставку спікера Парубія - це ніякі не розборки груп впливу. Це продовження кремлівського плану "Шатун", - написав Висоцький.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua