Сергій Пашинський: Ухвалення законопроекту щодо соцзахисту резервістів дозволить відновити соціальну справедливість (відео)
вівторок, 12 квітня 2016, 12:05

Верховна Рада підтримала законопроект №3497 про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей. За нього проголосували 231 народний депутат.

"Ми з вами прийняли величезний масив законів про соціальний захист ветеранів, інвалідів, загиблих, але, на жаль, серед усього цього масиву загубився один сегмент. На першому етапі проведення АТО Національна гвардія призивала резервістів, цих людей не ставили в штат військовослужбовців. Це стосується і батальйону "Донбас", і лінійних частин Нацгвардії", - сказав під час виступу з парламентської трибуни голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, член фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"У нас є близько двох тисяч людей, які не були в штаті. Відповідно, вони не мають і статусу військовослужбовців. Відповідно, серед них є поранені, загиблі, і вони не підпадають під масив іншого законодавства", - наголосив він.

"На комітеті ми ретельно розглянули цей законопроект. Це мінімальне навантаження на бюджет, але це вирішує дуже важливу і соціальну проблему", - підкреслив голова Комітету.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту №3497, його дія буде поширена орієнтовно на 120 сімей загиблих та 1 200 осіб, що отримали поранення. Додаткова потреба в коштах становитиме 3,6 млн грн.

Ухвалення законопроекту дозволить створити належні соціальні умови та встановити соціальну справедливість щодо резервістів, які стали інвалідами внаслідок участі в АТО. Крім того, держава допомагатиме родинам, що втратили близьких з таких же причин.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua