Сергій Пашинський: Українці остаточно визначились із курсом в НАТО та ЄС (відео)
вівторок, 18 грудня 2018, 17:43

За рік, що минає, українці остаточно визначились із фіксацією курсу на побудову європейської держави разом із НАТО та ЄС.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в інтерв'ю журналістам.

"Ми ухвалили колосальну кількість законів у воєнній сфері. Ми як парламент прийняли рішення, які мали свої наслідки щодо Української Православної Церкви, і в мене нема сумнівів, що 2018-й назавжди увійде в історію", - заявив народний депутат.

Сергій Пашинський нагадав, що п`ять років тому Революція Гідності якраз і почалась тому, що тодішній президент Янукович хотів повернути зовнішньополітичний курс від НАТО, від ЄС - до Росії.

"Те, що ми нарешті зафіксували цей курс у Конституції України, - свідчення того, що ми недарма вийшли на Майдан. Я упевнений, що у сесійному залі знайдеться конституційна більшість, яка закріпить цей курс на НАТО та ЄС", - підкреслив він.

Разом з тим голова оборонного комітету нагадав і про те, що треба завершити.

"Сьогодні у порядку денному був законопроект, який надав би нам можливість купувати через Міноборони зброю напряму, наприклад, у США. Але популісти у цьому залі його провалили. Проте я хочу сказати, що це дрібниці, які ми разом пройдемо", - сказав Пашинський.

Звернув увагу народний депутат і на необхідність приведення нормативно-правової документації, якою користуються в ЗСУ, до західних стандартів.

"Щоби ви розуміли, до сьогоднішнього дня всі стандарти у нашій армії - це радянські так звані "ГОСТи". І переходячи на стандарти НАТО, ми, найперше, наближаємось до НАТО, переключаємо нашу економіку, наш військово-промисловий комплекс на нові стандарти", - заявив Пашинський.

"Це стосується найпростіших речей. Наприклад, артилерії: в НАТО стандарт 155 мм, у нас, відповідно, - 152 мм. І таких прикладів ще дуже багато", - сказав він. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua