Сергій Пашинський: Уряд має подати до парламенту програму спрямування коштів, отриманих від спецконфіскації (відео)
понеділок, 19 червня 2017, 13:27

Кабінет Міністрів України має представити на розгляд парламенту програму спрямування коштів, отриманих від спецконфіскації. При цьому частина з них має піти на програми з підвищення обороноздатності нашої країни.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на Погоджувальній раді.

"За оцінками Світового банку, втрати ВВП після так званої операції ФСБ-Курченка "Блокада" склали близько 1%. Чи є в нас варіанти вийти із цієї ситуації? Я вважаю, що є, тому що завдяки зусиллям Генпрокуратури уже конфісковані і зараховані до бюджету кошти Януковича, завдяки яким можна знівелювати цей удар по економіці. Але на сьогодні ми бачимо, що Кабінет Міністрів не розглянув програму спрямування цих коштів і не вніс її на розгляд Верховної Ради. Все, що ми почули про ці кошти, так це те, що їх хочуть направити на пільги та субсидії", - заявив Пашинський.

При цьому представник "Народного фронту" підкреслив, що без зростання ВВП неможлива побудова сильної держави з міцною економікою та боєздатною армією.

"Саме тому я публічно звертаюся до Прем'єр-міністра звернути увагу і на такі цифри, і такі виклики, та негайно відреагувати", - додав Пашинський.

"Я надіюсь бути почутим виконавчою гілкою влади, тому що нашим комітетом публічно, із залученням громадськості та журналістів, було розроблено програми по зміцненню обороноздатності, які ми вимагаємо імплементувати за кошти, конфісковані у Януковича та його оточення", - підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua