Сергій Пашинський: Уряд має розглянути постанову про державне оборонне замовлення на 2018 рік і продовження роботи ВЦА (відео)
понеділок, 5 лютого 2018, 13:48

Кабінет Міністрів України має розглянути постанову про державне оборонне замовлення на 2018 рік, а Верховна Рада має продовжити діяльність військово-цивільних адміністрацій (ВЦА) на три роки внесенням відповідних правок до закону про деокупацію перед його підписанням.

Про це під час Погоджувальної ради завив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський.

«Хочу звернути увагу, що на моїй пам’яті це був перший законодавчий акт України, де російський агресор був названий агресором. Уже на наступний день Путін зібрав свою раду національної безпеки і оборони, аби якось відреагувати на наш закон», - заявив Пашинський.

Голова комітету з питань національної безпеки і оборони звернувся до керівництва парламенту в рамках статті 133 Регламенту, коли розглядатиметься постанова про переголосування, повернутися до поправки про військово-цивільні адмінстрації.

«Адже, згідно чинного законодавства, ВЦА закінчують свою роботу у лютому 2018-го. Ми повинні відтермінувати цей момент. Це було у правках, але, на жаль, вони не були проголосовані. Тому прохання до усіх колег, до народних депутатів, які знаходяться у цьому залі - поправка може бути або нашого комітету, або є правки інших депутатів про продовження роботи ВЦА на три роки», - зазначив Сергій Пашинський.

Окремо голова профільного комітету звернувся до представника Кабінету Міністрів Степана Кубіва з проханням якнайшвидше розглянути урядову постанову про виконання державного оборонного замовлення на 2018-й рік.

«Хочу звернути увагу, що Рада вчасно прийняла бюджет на цей рік, РНБО уже місяць як ухвалила своє рішення про державне оборонне замовлення. На жаль, КМУ на цей час не знайшов часу і можливості розглянути важливе своє конституційне зобов’язання», - заявив Пашинський.

Представник «Народного фронту» підкреслив, що уперше у цьому році вдалося в державному оборонному замовленні реалізувати концепцію не латання дірок ЗСУ, а розвитку наших Збройних Сил.

«Тому дуже прошу прийняти постанову, аби наша армія, попри ФСБшні та інші провокації, розвивалась і була гарантом нашої стабільності та незалежності», - резюмував Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua