Сергій Пашинський: Військова пенсія має враховувати службу в АТО та участь у бойових діях (відео)
середа, 7 лютого 2018, 19:49

Новий закон про нарахування пенсій військовослужбовцям має враховувати вік пенсіонера, а також чи повернувся пенсіонер на військову службу з березня 2014 та чи брав він участь у бойових діях на Донбасі.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник керівника фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський під час спільного засідання з міністром соціальної політики Андрієм Ревою.

«Я офіційно звертаюсь до пана Реви: надайте нам інформацію, скільки, станом на березень 2014-го, було військових пенсіонерів, не інвалідів першої та другої груп віком до 40 років. Друге, я звертаюсь до Міноборони з проханням надати інформацію, скільки з березня 2014-го повернули на посадах військових пенсіонерів. Оці дві цифри для мене були б важливі для розуміння, куди ми рухаємось», - заявив Пашинський.

«Третє, ми всі з вами розуміємо, що військовий пенсіонер, який не мав жодного відношення до захисту України, і військовий пенсіонер, який сидів під тим же Маріуполем, - це різні військові пенсіонери», - підкреслив голова комітету.

Сергій Пашинський зауважив, що ці три моменти мають бути враховані в новому законі про пенсії військовослужбовцям та погоджені із  Міноборони та МВС.

«Тоді, я думаю, у нас вистачить політичної мужності та політичної волі, аби вийти на рішення у парламенті», - резюмував Сергій Пашинський.

Комітет також делегував народного депутата, представника «Народного фронту» Дмитра Тимчука у робочу групу з розробки нового пенсійного забезпечення для військових при Міністерстві соціальної політики. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua