Сергій Пашинський: Вимагаємо ухвалити закон, який дозволить отримувати у США озброєння без посередників (відео)
середа, 16 січня 2019, 16:24

Верховна Рада має у четвер проголосувати у другому читанні зміни, які дозволять Міністерству оборони напряму купувати озброєння у США.

Ухвалення законопроекту № 9122 (Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом) дозволить отримувати комплектуючі високоточної зброї, протикорабельні ракети «Гарпун» та  інші військові товари високої якості без монополії спецекспортерів.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник голови фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський.

«Ще два роки тому нам була поставлена дуже чітка умова, що США готові постачати нам зброю напряму. Я офіційно інформую і членів комітету, і журналістів, і всіх українців, що якщо ми не знайдемо у собі сили ухвалити цей закон, то найближчий місяць: перший етап - це 250 мільйонів доларів допомоги США, другий - це ті закупівлі, які ми будемо вважати за необхідне, будуть втрачені...», - сказав Пашинський.

«Я дуже прошу, щоб ми знайшли консенсус і завтра усе прийняли», - закликав колег до роботи голова комітету з нацбезпеки.

Присутній на засіданні народний депутат «Народного фронту» Юрій Береза окремо звернувся до усіх кандидатів у президенти, які на словах переймаються обороною і безпекою країни, повернутися до сесійної зали і ухвалити законопроект № 9122.

«Я закликаю усіх депутатів, які зараз балотуються у президенти, бути в залі у цей час і проголосувати за ці зміни. А особливо, якщо це лідери фракцій, вони мають забезпечити присутність депутатів на голосуванні за цей закон», - сказав Юрій Береза.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua