Сергій Пашинський: Вирішення проблеми житла військовослужбовців - пріоритетне в бюджеті (відео)
середа, 6 грудня 2017, 17:26

Комітет з питань національної безпеки та оборони на своєму засіданні обговорив питання  видатків на оборону в рамках бюджету на 2018 рік напередодні його прийняття у другому читанні.

Голова Комітету, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський звернув увагу на зауваження, які не врахував Уряд.

"З основного фонду з Нацгвардії було знято, підкреслюю, після рішення РНБО, після всіх формальних процедур, було знято 440 мільйонів гривень і добавлено 250 мільйонів зі спецфонду. Це неправильна позиція! Нацгвардія несе важливу функцію і я так і не почув, коментарів, чому так було зроблено", - заявив Пашинський.

Крім того, після першого читання проекту бюджету, до бюджету Національного космічного агентства було додано 1 мільярд 150 мільйонів гривень.

"Я тиждень не можу отримати інформації про ці кошти, на які такі витрати це було додано? Я трішки вражений, оскільки це кошти по лінії ДОЗУ - це окрема розмова. Якщо це кошти, аби фінансувати супутник "Либідь" в Російській Федерації в Красноярську, то я утримався б від таких витрат, оскільки у нас нема жодних гарантій, що РФ поверне нам цей супутник",  - додав Пашинський.

Нагадав голова Комітету також і про вирішення проблеми житла для військовослужбовців та працівникам МВС.

"Завдяки наших зусиллям зарплати в них ростуть. Більше того, хочу подякувати Міноборони, вони провели анкетування Житомирського та Бердичівського гарнізонів, де 70% військовослужбовців - близько 3000 іпотечних платежів із різними відсотками, вони готові підписувати різні угоди хоч завтра", - заявив народний депутат.

"Ми мільярд гривень виділили в бюджеті на гуртожитки, але власна квартира - це інший соціальний захист і гарантія безпеки", - наголосив Голова оборонного комітету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua