Сергій Пашинський: Якщо НАБУ не розслідує зловживання в Міноборони - треба міняти законодавство (відео)
четвер, 13 квітня 2017, 10:56

Ситуація з відсутністю розслідування НАБУ зловживань у Міністерстві оборони є ненормальною.

Про це заявив заступник керівника фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, під час засідання профільного комітету за участю Генерального прокурора суспільству було продемонстровано, скільки за останні 15 років за ціною металобрухту було фактично вкрадено танків, гелікоптерів, бойових систем ППО – на мільярди доларів.

«По-друге, було продемонстровано, скільки було вкрадено військових містечок та землі Міністерства оборони – це теж мільярди й мільярди доларів. Це – не гучні заяви, це – цифри та факти. Також під час роботи комітету за 2015-2016 рр. нами було виявлено ряд зловживань при закупівлях – це, зокрема, дизельне пальне за завищеними цінами, а також харчування», - додав народний депутат.

Голова профільного комітету зазначив, що станом на сьогодні ці справи не розслідуються.

«На жаль, штатна кількість військових прокурорів та слідчих не дозволяє охопити увесь цей масив порушень, і згідно чинного законодавства це, за великим рахунком, компетенція НАБУ – посадові злочини, в яких задіяно замміністра та вище – це компетенція НАБУ. Ми викликали на засідання комітету керівника НАБУ, чи когось із його представників, але вони, на жаль, проігнорували запрошення», - пояснив він.

«Це – ненормальна ситуація, бо є закон. Якщо НАБУ не в стані розслідувати або не хоче розслідувати – ми написали десятки заяв, але вони всі були повернуті, – тоді, мабуть, треба міняти законодавство», - підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua