Сергій Пашинський: Янукович хоче повернути $1,5 мільярда через депутатів антикорупційного комітету (відео)
середа, 12 липня 2017, 19:05

Соратники Януковича хочуть повернути конфісковані до Державного бюджету $1,5 мільярди через окремих депутатів в антикорупційному комітеті парламенту.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський на засіданні комітету.

"Минулого тижня організація Transparency International звернулась до антикорупційного комітету з проханням допомогти їм анулювати "незаконне" повернення коштів Януковича з Державного бюджету. І так званий антикорупційний комітет за присутності трьох депутатів, вони ж реформатори, це ми тут кворум збираємо - прийняли рішення, що у них викликає сумнів перерахування цих коштів до держбюджету", - сказав Пашинський.

"Це Єгор Соболєв, він із цим виступав, це публічна інформація. Далі Дерев'янко та Ігор Луценко", - повідомив Голова оборонного комітету.

За словами Пашинського, члени комітету зацікавилися, хто втручається в їхню роботу через інший комітет та з'ясували, що "фактично усе керівництво ГО Transparency International, туди входить Касько і такий собі Тимур Бондарєв - це колишній співробітник "Арцінгера", які забезпечували Курченку схеми про Укренергоринку".

"Вони є суб'єктами кримінального провадження, є судове рішення по цій компанії. А ці люди, юристи зараз через антикорупційний комітет, ось у нас довідки ДФС, судова виписка, помагають повернути кошти Януковича", - пояснив Пашинський.

На його думку, згадані особи планують зірвати державне оборонне замовлення.

Члени Комітету з питань нацбезпеки одноголосно прийняли рішення звернутися до народних депутатів та Transparency International щодо дій цих аферистів, які працювали в інтересах схем Курченка.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua