Сергій Пашинський закликав країни НАТО посилити військову співпрацю з Україною (відео)
понеділок, 10 липня 2017, 17:11

Без розблокування військово-технічної співпраці з країнами НАТО ефективна боротьба з російською агресією неможлива.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник керівника фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, виступаючи під час засідання Верховної Ради за участю Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

"Я хотів би звернути увагу на те, що, не дивлячись на те, що наша співпраця продовжується 20 років, що ми підписали відповідні документи, не дивлячись на наші міжнародні угоди з РФ, у 2014 році російська імперія вчинила проти України неприкриту військову агресію. І лише завдяки героїзму всього нашого народу, наших ЗСУ, Нацгвардії, прикордонників, добровольців - нам вдалося зупинити цю агресію на сході України. Лише ціною тисяч загиблих ми не дали російським військам вийти на кордони ЄС та НАТО", - наголосив Пашинський.

"Ми потерпаємо від цієї агресії і сьогодні. Ми вдячні за ту допомогу, яка нам надається, - і політичну, і технічну. Але хотілось би звернутись із наступним: та угода про партнерство, яку заключено в 2002 році, вона потребує модернізації і поглиблення. Ми кожен день ведемо війну, і у нас фактично заблокована військово-технічна співпраця. Мова не йде про допомогу. Мова йде про те, що фактично всі країни-члени НАТО заблокували нам не лише поставки летальної зброї, але й комплектуючих", - додав голова Комітету з питань нацбезпеки.

За словами Пашинського, наш ВПК не справляється із сучасними викликами.

"Я дуже прошу прийняти це до відома і розблокувати нашу військово-технічну співпрацю", - резюмував Сергій Пашинський. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua