Сергій Пашинський: Закон про кібербезпеку відповідає стандартам НАТО (відео)
четвер, 5 липня 2018, 11:58

Заяви деяких політиків про те, що законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" (№6688) нібито обмежує функціонування ЗМІ - не відповідають дійсності.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський у коментарі журналістам.

"Навколо цього закону є багато брехні. І мене не дивує, що народні депутати не читають ці закони, але мене дивує, що експерти їх не читають. Закон дуже простий. Вже чотири роки війни і ще раніше проти нашої країни ведеться інформаційна війна. І саме цей закон регламентує права та обов’язки СБУ щодо протидії кібер- та інформаційним загрозам", - наголосив Пашинський.

"Що таке кіберзагрози? За останні чотири роки у нас були атаки на аеропорт "Бориспіль", на Державне казначейство - це все було зафіксовано і доведено. Але Кримінально-процесуальний та Кримінальний кодекси навіть не містять поняття, що таке "кібератака", бо ці закони писалися ще тоді, коли кіберзагрози були зі світу фантастики", - додав він.

"Що таке загрози інформаційної безпеки? Це трансляція параду в ДНР. Сайт "Кореспондент" його транслює. Що має робити СБУ? Вона має заблокувати цю трансляцію, порушити кримінальну справу і подати до суду. Якщо ж ми говоримо про позасудове переслідування, то це є повна брехня. Більше того, такі закони є в усіх країнах НАТО, оскільки інформаційна та кібервійна, на жаль, це уже наше сьогодення", - підкресли голова Комітету з питань нацбезпеки.

Крім того, голова Комітету додав, що при розробці закону автори враховували досвід Франції та Німеччини, де вивчена практика, коли терористичні акти готувалися через певні сайти та з допомогою соціальних мереж.

"Ще раз підкреслюю, політична діяльність і політична боротьба регламентована Конституцією, а інструкції як вбивати - це є тероризм, і ми його будемо блокувати", - резюмував народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua