Сергій Пашинський: Закон про нацбезпеку має отримати підтримку сесійної зали наступного пленарного тижня (відео)
середа, 23 травня 2018, 17:40

Голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, представник «Народного фронту» Сергій Пашинський вважає, що на наступному пленарному тижні профільний комітет має розглянути президентський законопроект «Про національну безпеку України» (№8068) і винести його на голосування до сесійної зали парламенту.

Про це він сказав на черговому засіданні комітету.

«Наступне засідання комітету своїм результатом повинно мати рішення про затвердження закону в цілому та подальше його винесення на голосування до Верховної Ради», - заявив Пашинський.

«Ми на виході маємо отримати документ, який отримає підтримку хоча б таку, як попередній закон про деокупацію Донбасу - під 300 голосів. Це має бути консолідована позиція парламенту», - підкреслив голова комітету.

«Друге, ми не повинні забувати, що автор законопроекту президент, і ми маємо іти чітко в розрізі законодавчої ініціативи президента. І третє, цей закон є одним із важливих кроків реальної реформи та нашого шляху до НАТО. Для мене особисто це є стратегічним моментом у цьому законі. Саме тому ми маємо збалансувати бачення наших закордонних партнерів, депутатського корпусу та автора законопроекту - це стратегія», - сказав Сергій Пашинський.

За наслідками розгляду питання комітет одноголосно проголосував за підтримку затвердження структури законопроекту про національну безпеку та його направлення усім зацікавленим особам: міжнародним партнерам, президентові, як автору законопроекту, та народним депутатам. Орієнтовно розгляду закону про нацбезпеку має завершитись 7 червня - тоді комітет прийме рішення про спрямування законопроекту до сесійної зали та його затвердження.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua