Сергій Пашинський: Закон про реінтеграцію буде голосуватися попри опір друзів Путіна та ФСБ (відео)
понеділок, 15 січня 2018, 13:20

Законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу та Криму буде голосуватися у вівторок незважаючи на спекуляції та відверту брехню парламентських популістів.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник керівника фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський у своєму виступі на Погоджувальній раді.

«Зараз активно спекулюють, що Росія у тексті закону не визначається агресором, тільки в преамбулі. Абсолютна брехня. Текст закону вивішений на сайті, стаття перша чітко це визначає. Ще одна брехня, що закон начебто «забув» про Крим. Стаття перша, стаття друга все чітко визначають. Люди добрі, поважайте хоча б своїх виборців, якщо не поважаєте державу. Щойно тут також було сказано, що ми імплементували Мінські угоди. Ще одна брехня. Дійсно, у законі згадується про Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про те, що референдум в Криму не визнається», - заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Сергій Пашинський зауважив, що на фоні цих спекуляцій не здивується, якщо завтра в Раді будуть димові шашки, вдягання жовто-блакитних прапорів на плечі і виконання команд Путіна і ФСБ.

«Я упевнений, що ми повинні розібратися. Ми повинні розуміти, що це один із найважливіших законів і ми за нього проголосуємо», - зауважив Сергій Пашинський.

«Друге, крім політичної атаки на нашу державу зараз іде спроба економічної атаки. А саме - спроба довести, що гроші Януковича було конфісковано незаконно. Гроші Януковича уже давно в бюджеті, за них побудовано дороги, закуплено озброєння, введені дотації», - підкреслив народний депутат.

Разом з тим Сергій Пашинський поцікавився, чому ГПУ та СБУ не притягають до відповідальності борців за повернення конфіскованих коштів Януковичу як учасників злочинного угруповання.

«Саме тому я офіційно запрошую Генерального прокурора Юрія Луценка у середу до нас на комітет, тому що це питання національної безпеки. Щоб він доповів, скільки ми конфіскували і що буде далі», - резюмував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua