Сергій Пашинський: Закон про реінтеграцію має бути законом для захисту держави (відео)
середа, 15 листопада 2017, 16:13

Законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» (№7163) має стати документом не лише для внутрішнього, а й міжнародного застосування заради посилення українських позицій як на воєнному, так і міжнародному фронтах.

Про це заявив під час засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони його голова, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський, коментуючи підготовку законопроекту до другого читання.

Він звернув увагу, що на підставі цього закону, у разі його ухвалення, МЗС, Мін‘юст будуть на абсолютно нових принципах відстоювати українські права, звертатися до міжнародних інституцій тощо.

«Саме тому я хочу, щоб цей законопроект був без зауважень і можливостей скористатися юридичними колізіями. Саме тому цей документ зовсім не для внутрішнього вжитку, цей законопроект зовсім не для піару. Цей документ для української держави», — сказав Пашинський.

«Ми мали 5 робочих зустрічей, біля 50 годин засідань експертів, депутатів, представників МЗС, РНБО, Адміністрації Президента, Мін’юсту. Проведена колосальна робота», - сказав Пашинський.

«Усього була подана 661 поправка. Враховано в цілому 238, відхилено 423 поправки», - підкреслив народний депутат.

За результатами засідання комітету було прийнято рішення про доопрацювання даного законопроекту.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua