Сергій Пашинський: Закону про спецконфіскацію активів Януковича протидіють Опоблок, "Батьківщина" і єврооптимісти (відео)
понеділок, 17 жовтня 2016, 16:47

Ухваленню закону про спеціальну конфіскацію незаконно отриманих коштів чиновниками режиму Януковича протидіють чотири групи осіб в парламенті.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Півтора мільярда доларів, а це десь сорок мільярдів гривень, арештовано лише на рахунках Ощадного банку України. Плюс, ще є кошти, арештовані в Швейцарії, Прибалтиці тощо", - повідомив Голова комітету.

Він також нагадав, що кілька тижнів тому прибалтійські правоохоронці перерахували до свого бюджету 50 мільйонів євро, які належали колишнім українським високопосадовцям, скориставшись законом про спецконфіскацію та боротьбу з відмиванням коштів.

"Наш законопроект має дуже довгу долю, чимало разів його перевносили. Але на сьогодні уже Кабінет міністрів вніс свою версію, вона отримала підтримку європейського товариства, була спільна прес-конференція міністра юстиції і експертів Європейського союзу. Хто його блокує? Його блокують фактично чотири групи різних осіб, які прийшли під лозунгами боротьби за Україну", - заявив Пашинський.

За його словами, перш за все спецконфіскацію блокували так звані "Єврооптимісти" - група, яка на словах розказує про рух до Європи, а насправді з незрозумілих причин блокувала ухвалення закону про спецконфіскацію, прикриваючись тим, що цей закон начебто не мав підтримки ЄС.

"Останнє голосування також показало, що всередині БПП не голосувала група "УДАРу", нехай це буде на совісті цих людей. Партія "Батьківщина" методично і послідовно зриває цей процес", - зауважив парламентар.

Чевертою групою противників спецконфіскації є Опоблок. Сергій Пашинський також спростував тези, що згідно закону про спецконфіскацію вилучатимуться кошти нібито без суду і слідства.

"Повна брехня. Дія закону поширюватиметься виключно на гроші та цінні папери держави, ні про яке майно там не йдеться. Закон поширюватиметься на осіб, які перебувають півроку в розшуку, більш того, подання щодо особи може робити лише Генеральний прокурор. Там передбачена повна судова процедура, тому мені незрозумілі мотиви противників закону", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua