Сергій Висоцький: Карпюк і Клих стали заручниками Росії заради виторговування політичних поступок України (відео)
четвер, 19 травня 2016, 16:55

Сьогоднішнє судилище і рішення так званого “суду присяжних” у Грозному щодо українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха у “чеченській справі” є нічим іншим як свідченням терористичної діяльності Російської Федерації, спрямованої на те, щоб отримати більшу кількість заручників заради політичних цілей.

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Сергій Висоцький у коментарях журналістам.

“Фактично це та сама тактика по укомплектуванню тюрем заручниками, яку активно використовують ХАМАС, Хезболла та інші терористичні організації. У цій ситуації терористичною організацією є ціла держава - Російська Федерація. Вона прагне отримати якнайбільшу кількість заручників, аби потім виторговували їх на політичні поступки”, - сказав Висоцький.

За його словами, такі процеси характерні для багатьох тоталітарних країн, в тому числі для Північної Кореї, яка “відловлює американських туристів, потім дає їм по 12 років в'язниці, а далі вимінює на грошові застави США”.

“Аби подолати це, ми маємо домагатися якнайбільшого світового розголосу, оскільки аналогічне питання Надії Савченко сьогодні отримало міжнародний розвиток: в усіх країнах світу, ООН. І в результаті ми бачимо, що є якісь результати” - заявив народний депутат.

“По-друге, ми маємо вимагати звільнення наших заручників як механізмами міжнародного судочинства, так і міжнародними санкціями. Я упевнений, що питання українських заручників у Росії варте окремого санкційного пакету”, - підкреслив Висоцький.

Наголосив представник “Народного фронту” і на неприйнятності для України тактики, коли Росія пропонує звільнити заручників в обмін на федералізацію, амністію для бойовиків тощо.

“Ніяких поступок щодо територіальної цілісності та політичного устрою не повинно бути”, - наголосив представник “Народного фронту”.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua