Сергій Висоцький: Колабораціоністи на кшталт Медведчука мають нести кримінальну відповідальність (відео)
вівторок, 4 вересня 2018, 18:18

Колабораціоністів необхідно обмежувати в громадянських правах і притягати до кримінальної відповідальності.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький після зустрічі з Генеральним прокурором, на якій було обговорено відповідний законопроект.

Перед цим активісти "Народного фронту" на чолі з народними депутатами провели біля будівлі Генеральної прокуратури акцію із закликом розслідувати антиукраїнську діяльність Віктора Медведчука.

"Ця акція була приурочена до роковин смерті Стуса. Він помер більше 30 років тому у колонії "Пєрмь-36". І, наскільки ми знаємо з показів друзів Стуса, із біографічних матеріалів, фактично Віктор Медведчук був одним із тих людей, який дуже допоміг ув’язнити українського поета", – сказав Сергій Висоцький.

За словами представника "Народного фронту", після того, як Медведчук служив радянському режиму, він продовжує служити режиму російському.

"Він кум Путіна, він цього не приховує, він є приятелем президента Росії і людиною, яка зрежисувала всю агресію проти України", - наголосив народний депутат.

Сергій Висоцький повідомив, що законопроект, який було внесено до Верховної Ради ще минулого року,  надає правоохоронним органам розширені можливості по притягненню до відповідальності людей, які були задіяні в анексії, але не брали безпосередню участь у бойових діях.

За словами народного депутата, в документі йдеться про те, що їхні права як громадян України повинні бути обмеженими, тому що такі люди зрадили саме поняття громадянства України.

"Ми будемо починати нову кампанію на захист свого законопроекту. На жаль, немає консенсусу в залі. Ми дуже сподіваємось, що цей консенсус ми знайдемо цієї осені і допоможемо в тому числі і Генеральній прокуратурі, і Службі безпеки України, іншим правоохоронним органам притягати таких людей до відповідальності більш кваліфіковано і більш ефективно", – резюмував Сергій Висоцький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua