Сергій Висоцький: Кремль через підконтрольні ЗМІ сіє хаос в Україні та робить можливим реванш проросійських політичних сил (відео)
середа, 16 травня 2018, 13:00

Обшуки та затримання керівника інформаційної агенції «РИА Новости» Кирила Вишинського чітко показали, що Росія фактично використовує філіали своїх ЗМІ, як центри антиукраїнських дій під час війни.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький на брифінгу в парламенті.

«На жаль, ми учора бачили дуже багато заяв, які ввели український народ в оману щодо цих подій. Я хочу виступити від себе особисто та від нашої фракції із повною підтримкою дій СБУ, ГПУ щодо запобігання роботи російських пропагандистів в Україні», - сказав він.

Народний депутат наголосив, що інформаційна війна є ключовим елементом гібридної війни Російської Федерації проти України.

«Саме інформаційна війна, інформаційна агресія формує сприятливий для Росії політичний та суспільний клімат. Саме через свої ресурси Кремль сіє хаос в Україні та робить можливим реванш проросійських політичних сил. «РИА Новости», які є філіалом російської інформаційної агенції, напряму фінансуються, як вже показано СБУ, через сербів російськими грошима - фактично є хабом, є центром російської координації антиукраїнських дій та антиукраїнської пропаганди на теренах України», - підкреслив Висоцький.

Представник «Народного фронту» також додав, що існує низка нібито українських, а по факту проросійських інтернет-ресурсів в Україні, які фінансуються російськими грошима та підривають засади української державності.

«Я дуже хочу, щоб СБУ, президент, правоохоронні органи звернули увагу на інші канали, на інші газети, які фінансуються за гроші людей, які сидять в нашому парламенті. Наприклад, телеканали групи Фірташа та Льовочкіна, які сіють розбрат. Телеканал Мураєва, який незрозуміло як фінансує свій ресурс. Холдинг Клименка, який був міністром зборів та доходів за Януковича, успішно працює в центрі Києва», - підкреслив народний депутат.

«Якщо ми не подолаємо російську агресію проти України - ми можемо програти війну і України може не бути. Тому це не менш важлива війна, аніж оборона військових на фронті. Давайте консолідуватися, аби перемогти Росію в інформаційній сфері та на інших полях боротьби», - резюмував Сергій Висоцький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua