Сергій Висоцький: Маємо привернути увагу міжнародного співтовариства до пригнічення прав корінних народів у Росії (відео)
четвер, 30 травня 2019, 12:18

Ухвалення постанови Верховної Ради "Про звернення до міжнародних організацій з питання прав і придушення прав корінних народів Росії" допоможе привернути увагу міжнародного співтовариства до утисків корінних народів РФ.

Про це з трибуни парламенту заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький.

"Українці, як ніхто інший, знають, яким чином Російська імперія, а потім Радянський Союз, вчиняли асиміляцію колонізованих народів. Ми знаємо, як забороняли нашу мову. Ми знаємо, як знищували українську інтелігенцію. Ми знаємо, що з часу спалення Казані в XVI сторіччі Росія була тюрмою народів і робила все, щоб створити новий вид людини – без коріння, без Батьківщини, без своєї мови, аби підпорядкувати всі народи закликам та потребам Москви", – зазначив народний депутат.

За його словами, корінні народи Росії зазнають утисків з культурних питань, з питань власної мови – їм не дозволяють будувати культурні центри, сповідувати свою релігію.

"Російський режим викрадає та вбиває їхніх активістів", – додав представник "Народного фронту".

"Ми маємо звернути увагу міжнародного співтовариства до становища корінних народів Росії та допомогти їм вирватися з цієї імперії, з цієї тюрми народів", – наголосив Сергій Висоцький.

"Ми бачимо, як РФ роздмухує тему того, що в Україні вперше за багато років з'явився парламент, який здатний захистити права українців – нашу мову, нашу віру, нашу національну ідентичність. Давайте зробимо все для того, щоб здолати спекуляції Москви перед міжнародним співтовариством, щоб воно не піддавалося на спекуляції Москви щодо національних прав незалежної Української держави та нашого народу, а звернуло увагу на те, як корінні народи РФ зазнають пригнічення", – резюмував народний депутат.

Верховна Рада підтримала постанову "Про звернення до міжнародних організацій з питання прав і придушення прав корінних народів Росії" 234 голосами.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua