Сергій Висоцький: Політика щодо деокупації Криму має бути жорсткою (відео)
середа, 18 травня 2016, 13:52

Фракція "Народний фронт" завжди займала послідовну жорстку позицію щодо деокупації півострова Крим та захисту прав кримських татар, які потерпають від репресій російської влади.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький у коментарях журналістам.

"Наш колега Георгій Логвинський є юристом Меджлісу і він системно займається санкціями щодо осіб, які ведуть бізнес в окупованому Криму. Він займається також питаннями незаконних арештів та переслідувань громадян. Те саме роблять і інші члени нашої фракції. Наприклад, я став автором постанови-звернення до міжнародного товариства про визнання депортації кримських татар, а також засудження та протидію політичним переслідуванням, які продовжуються зараз в анексованому Росією Криму", - сказав Висоцький.

"Ми всі розуміємо, що нинішня Росія є правонаступницею сталінської Росії і перейняла собі всі методи радянського тоталітаризму і фашизму: геноциди, етноциди, кримінальні переслідування. Якщо в 1944 році кримських татар виселяли примусово, то зараз російська влада в Криму робить усе, аби їх життя стало просто нестерпним", - додав народний депутат.

Сергій Висоцький зазначив, що Україна має проводити належну жорстку політики протидії окупантам на півострові Крим.

"Це і блокада, і енергетична блокада, і скасування закону про вільну економічну зону, переслідування Росії в міжнародних судах, створення міжнародного трибуналу щодо російських злочинів на окупованих територіях. Ми всі розуміємо, що припинення цих злочинів може бути після того, як буде звільнений Крим. Тобто, ніякого усунення з порядку денного питання окупації Криму у міжнародних перемовинах та консультаціях з нашими міжнародними партнерами бути не може", - резюмував Висоцький.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua