Сергій Висоцький: Провал ухвалення законопроекту про спецконфіскацію стане восени загальнонаціональною проблемою (відео)
п’ятниця, 15 липня 2016, 14:12

Починаючи з осені цього року неухвалення законопроекту про спецконфіскацію стане загальнонаціональною проблемою через дефіцит Державного бюджету та ймовірне виведення коштів "сім’ї" Януковича з України.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький, відповідаючи на запитання журналістів сьогодні у парламенті.

Він зауважив, що з $1,5 мільярда арештованих коштів Януковича приблизно $850 мільйонів складають цінні папери "сім’ї" колишнього президента, які, за його словами, свого часу зберігалися на підставних компаніях Арбузова (колишній голова НБУ, – Ред.).

"З осені держава Україна почне виплачувати родині Януковича живі гроші, виводячи їх з бюджету, за рахунок того, що підходить термін погашення цих облігацій. До кінця року, за моїми підрахунками, облігаціями має піти з бюджету $200-300 мільйонів", - зауважив він.

"З вересня це вже стане загальнонаціональною проблемою. І ті люди, які сьогодні кричать проти спецконфіскації, будуть рвати на собі футболки і розповідати, як необхідно ухвалити цей законопроект, при чому терміново. Як тільки почнеться дефіцит бюджету, це вже буде зовсім інша розмова", - наголосив Висоцький.

Крім того, на його думку, ті народні депутати, які сьогодні так активно та категорично виступають проти ухвалення цього законопроекту, насправді "захищають кошти "сім’ї" за процент". 

"10 чи 15% від цієї суми ($1,5 мільярда. – Ред.) йдуть цим людям, які конкретно у парламенті зривають ухвалення законопроекту про спецконфіскацію. Тому нічого, крім злої волі по прикриттю "сімейних" коштів Януковича, я вже тут не бачу", - резюмував Сергій Висоцький.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua