Сергій Висоцький: Релігійні громади мають самостійно вирішувати, до якої церкви перейдуть їхні церковні споруди (відео)
четвер, 22 листопада 2018, 14:59

Релігійні громади мають самостійно вирішувати, до якої церкви перейдуть їхні церковні споруди, і це має відбутися у законний спосіб.

Про це сказав народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький в коментарі журналістам.

"Нашим колегою Віктором Єленським зареєстровано проект закону про надання релігійним громадам України права переходу до іншої конфесії. Треба зробити так, щоб у законний спосіб передати права на ці об'єкти канонічній помісній церкві, щоб релігійна громада мала право вирішувати, до якої церкви вони мають відноситися".

Крім того, за словами Сергія Висоцького, в цій ситуації головним завданням української держави і, зокрема, парламентарів має бути, аби українська церква була канонічною, помісної, автокефальною.

"Християнство будується на принципах свободи, і тому держава повинна гарантувати свободу вибору", - сказав народний депутат.

Парламентар також додав, що наступного тижня планується засідання Священного синоду, на якому мають офіційно підписати Томос. Об'єднавчий Собор очікують вже у грудні, де мають проголосити, хто стане предстоятелем нової української церкви.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua