Сергій Висоцький: Усі патріотичні сили повинні об'єднатися і зупинити неприкритий російський реванш (відео)
вівторок, 4 вересня 2018, 13:23

Всі проукраїнські політичні сили та громадяни мають об’єднатися проти проросійської діяльності і відкритої російської пропаганди в Україні, в іншому випадку - ми можемо втратити країну.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, представник фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький під час брифінгу у парламенті.

Він зазначив, що останні події, які відбуваються в Україні, зокрема в інформаційній сфері, свідчать про "неприкритий російський реванш, який, не дивлячись на п’ятий рік війни, крокує по Києву".

"Віктор Медведчук та афілійовані з ним особи концентрують у себе права на провідні українські телеканали. Фактично, ніхто вже не маскується. Портнов (екс-заступник голови адміністрації президента Януковича) офіційно взяв на себе управління телеканалом "Newsone", Медведчук - "112 каналом". Ми бачимо, що партії, які вони спонсорують, виходять в ТОП політичних рейтингів", - зауважив Сергій Висоцький.

"Тому, якщо ми не об’єднаємось, якщо ми не виставимо заслін проти проросійської діяльності, проти відкритої російської пропаганди, ми можемо втратити країну", - наголосив народний депутат.

Більше того, Сергій Висоцький повідомив, що фракція "Народний фронт" вимагатиме ставити на голосування під час цієї сесії парламенту закони щодо прозорості фінансування медіа власності, заборони російської участі в українських телерадіоорганізаціях та посилення відповідальності та повноважень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

"Щоб якісь незрозумілі іноземні громадяни не могли володіти українськими телеканалами, коли не можуть підтвердити інвестиції в ці телеканали", - зазначив він.

"Українська інформаційна безпека – це надважливе питання. Протидія проросійській пропаганді - це те, що може врятувати нашу державу", - підкреслив парламентар.

У свою чергу інший представник фракції "Народний фронт" Віктор Романюк наголосив, що "в умовах гібридної війни, коли Російська Федерація залишається агресором проти нашої державності, потрібно чітко усвідомлювати: канали, які транслюють позицію країни-агресора, які загрожують нашій територіальній цілісності та державності, а також їхні представники, мають бути усунуті від впливу на суспільство та, особливо, політичні процеси в Україні".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua