Сергій Висоцький: Заборона російських спостерігачів на виборах в Україні є запобіжником провокацій (відео)
четвер, 7 лютого 2019, 15:21

Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає заборону участі російських спостерігачів на виборах в Україні (№ 9524).

Як заявив у своєму виступі народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький, даний законопроект ніяким чином не порушує норм та принципів ОБСЄ.

«У нас були деякі комунікації із представниками ОБСЄ, які зазначили, що так, за правилами кожна країна ОБСЄ має право подати своїх спостерігачів, але ці спостерігачі, і сам процес догляду за нормами та стандартами на виборах повинен корелюватися з національним законодавством», - повідомив народний депутат.

«Ми приводимо національне законодавство до реалій, забороняючи провокації, які Російська Федерація може вчинити через своїх спостерігачів. Чи можете ви уявити дипломатичну машину Росії із спостерігачами на Донбасі під час українських виборів? Чи можемо ми спрогнозувати реакцію українського народу, коли вони побачать на своїх дільницях росіян? Чи зможемо ми захистити цих людей, які можуть стати жертвами провокацій путінського режиму?», -  зауважив депутат.

Сергій Висоцький наполіг, що представники України мають чітко пояснювати свою позицію на міжнародних майданчиках та в ПАРЄ, оскільки це «Росія порушує принципи ОБСЄ міжнародного співтовариства. Україна нічого не порушує, Україна є жертвою агресії».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua