Сергій Висоцький: Заборона Росією Меджлісу кримськотатарського народу – це етноцид та порушення усіх міжнародних стандартів
вівторок, 19 квітня 2016, 13:18

Народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький закликав усіх народних депутатів та політиків об’єднатися навколо боротьби за Крим та права кримськотатарського народу.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу у парламенті.

Сергій Висоцький нагадав, що вчора, 18 квітня, Міністерство юстиції Росії оголосило Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією.

Більше того, народний депутат повідомив, що за інформацією членів Меджлісу, зокрема Рефата Чубарова та Мустафи Джемільова, репресії проти кримськотатарського народу в Криму продовжуються.

"На жаль, лише за ці вихідні у Криму декілька кримських татар зникли безвісти і ніхто не знає, де вони перебувають. Ця практика є етноцидом кримських татар. Без сумніву, це є порушенням усіх можливих міжнародних стандартів, порушенням прав та свобод кримських татар на півострові", - наголосив він.

У зв’язку з цим Сергій Висоцький звернувся від імені фракції "Народний фронт" та антиокупаційного депутатського об’єднання "Наступ" до всіх парламентарів із закликом об’єднатися навколо боротьби за Крим та його звільнення від російських окупантів.

"Я хочу закликати до консолідації навколо тих тем, які нас об’єднують: боротьба за Крим, боротьба за деокупацію України як в територіальній, так і в політичній та економічній площинах. Це є наше спільне завдання. Кримські татари та захист їх прав – це те, що об’єднує зараз усіх політиків України", - наголосив Висоцький.

Народний депутат також повідомив, що наразі у стінах парламенту готується документ щодо засудження практики переслідування кримських татар з боку Росії.

"Я дуже хочу вірити, що усі фракції підпишуться під цим документом і ми продовжимо нашу боротьбу за права кримськотатарського народу у Верховній Раді. Закликаю усіх до єдності та спільної боротьби проти окупанта та за свободу кримських татар", - резюмував представник "Народного фронту".

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua