Шанси на надання Україні американської зброї зросли, - Юрій Береза
четвер, 16 лютого 2017, 11:48

За адміністрації президента Трампа шанси на надання Україні американської зброї зросли.

Про це заявив народний депутат “Народного фронту”, полковник Юрій Береза, коментуючи нещодавнє звернення сенатора США Джона Маккейна до Білого Дому.

Сьогодні впливовий сенатор Маккейн звернувся до президента США з пропозицією нарешті зробити те, чого довгі три роки уникала адміністрація Обами: надати Україні летальну зброю. Заява вчасна з огляду на поточну внутрішньополітичну ситуацію в Америці. В Сенаті і  Палаті представників Конгресу склався міжпартійний республікансько-демократичний консенсус, який проводить значно жорсткішу політику щодо путінської Росії. А враховуючи риторику Президента Трампа, яка стає проукраїнською, впевнений, що заклик сенатора Маккейна буде почутий. Тим більше, Дональд Трамп позиціонується, як прихильник розвитку Збройних Сил і воєнної промисловості”, - сказав Юрій Береза.

Американська летальна зброя, нагадав він, може значно підсилити українські війська та скоротити людські втрати.

“Тоді Україна нарешті отримає те озброєння, яке значно підсилить наші війська: протитанкові ракети «Джавелін», сучасні системи ЗРК та ПЗРК, системи розвідки, управління й зв’язку тощо. Це відіб’є у агресора бажання навіть мріяти про наступи «на Київ» чи «на Лондон». І, найголовніше, це збереже життя наших воїнів. Наприклад, якби на озброєнні у захисників шахти Бутівка у жовтні минулого року була хоча б пара «Джавелінів», то п'ятнадцять українських матерів не отримали б похоронки”, - відзначив народний депутат.

Юрій Береза – професійний військовий. Закінчив Дніпропетровське вище зенітно-ракетне командне училище протиповітряної оборони СРСР, командував підрозділами у Збройних Силах СРСР та України. В квітні 2014 року повернувся з цивільного бізнесу, сформував і очолив добровольчий батальйон (з 09.2014 – полк) поліції особливого призначення "Дніпро-1". Кавалер Ордену Богдана Хмельницького III ступеню (09.2014). Народний депутат України VIII-го скликання від "Народного фронту" (№ 10 в списку). Голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони. Полковник поліції. Член Військової ради "Народного фронту".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua