Арсеній Яценюк: У вересні Парламент має ухвалити закон щодо конфіскації і продажу активів корумпованих чиновників (відео)
понеділок, 3 серпня 2015, 12:14

Заарештовані Урядом України 1,5 мільярда доларів США оточення Януковича та рахунки судді Вищого господарського суду досі не конфісковані: «Це відповідальність Генеральної прокуратури і всієї судової системи країни. Ми повинні разом боротися з корупцією», - підкреслив Глава Уряду України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах із Прем'єр-міністром» у неділю, 2 серпня.

Він нагадав, що Урядом було заарештовано 1,5 мільярда доларів США, які належать оточенню Віктора Януковича: «Буквально нещодавно так само наш підрозділ з боротьбою з відмивання коштів арештував 13 мільйонів франків на рахунках в Ліхтенштейні, які належать судді Вищого господарського суду».

Проте, наголосив він, ці кошти арештовані, але не конфісковані: «Це вже відповідальність Генеральної прокуратури і всієї судової системи країни. Ми повинні разом боротися з корупцією і доводити кожну кримінальну справу до завершення».

«Органи прокуратури, Національне антикорупційне бюро і судова система, які є повністю незалежними від Уряду і Президента, повинні виконувати свою роботу. Той, хто вчинив корупційний злочин, повинен сидіти не під домашнім арештом вдома, або втекти з країни перед тим, як його оголосять у розшук, а повинен сидіти в тюрмі. І це відповідальність судової системи та органів прокуратури», - наголосив Глава Уряду.

«1,5 мільярда доларів, які арештовані, але не конфісковані, могли би зараз піти до Державного бюджету для того, щоби збільшити соціальні стандарти, збільшити заробітні платні, будувати нові школи, лікарі і дороги», - підкреслив лідер «Народного фронту». 

Арсеній Яценюк також наголосив, що у вересні Парламент України повинен проголосувати за закон, «який дає можливість конфісковувати і продавати активи корупційних чиновників, - так, як це робиться в Європі і Сполучених Штатах Америки».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua