Сильна армія залишається головним пріоритетом, - Сергій Пашинський (відео)
п’ятниця, 27 листопада 2015, 13:24

Україна має і надалі створювати сильну та потужну армію, і це має бути одним із ключових моментів у бюджеті на 2016 рік.

Про це у коментарі журналістам заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

"У коаліційній угоді ми прописали дуже важливу річ - не менше 3% видатків для оборони. Це, до речі, називається "натівський стандарт", оскільки перспектива членства в НАТО теж прописана в угоді", - сказав Пашинський.

"Минулого року ми ухвалили оборонний бюджет з усіма нормативами. Він повністю виконаний. Я вдячний Прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, що всі платіжки Міноборони не затримували ані дня. Якщо Кабмін подасть бюджет з такою ж ідеологією, я буду переконувати парламентських колег його підтримувати", - підкреслив народний депутат.

За словами Пашинського, Україна лише зараз почала ставати на ноги як держава, створювати ефективну систему обороноздатності та будувати потужний сегмент нацбезпеки.

"Ми зробили колосальну річ за останній рік, але цього мало. Бо Росія свою армію створювала 25 років, російський оборонний бюджет на цей рік, незважаючи на путінський економічний колапс, збільшений у 1,5 рази. Ми маємо ухвалити бюджет і ефективно витратити свої кошти на ефективну обороноздатність", - підкреслив голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони.

"Я уже багато разів говорив і ще скажу: нікого нічого не цікавитиме, якщо російські танки дійдуть до моста Патона. А цей сценарій, на жаль, нікуди не зник з порядку денного", - підкреслив представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua