Скандал навколо “мирного плану” Артеменка “засвітив” ще одну схему, яку Кремль намагається реалізувати руками Льовочкіна, - Вікторія Сюмар
середа, 22 лютого 2017, 12:18

Скандал навколо так званого “мирного плану” народного депутата Андрія Артеменка, який за жодних умов не може бути реалізований, лише “засвітив” ще одну схему, яку Кремль намагається реалізувати руками Льовочкіна, Артеменка та інших політиків через своїх лобістів у Вашингтоні.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар в інтерв'ю журналістам.

Вона зауважила, що до цього інциденту народного депутата Андрія Артеменка мало хто знав із журналістів та навіть колег по парламенту.

“Зрозуміло, що людина, яка зраджувала не одну політичну силу, яка, однозначно, близька до депутата з “Опоблоку” Сергія Льовочкіна, показує знову таки прямі зв'язки “Опоблоку” з Москвою. І це, насправді, просто ширма для того, аби Льовочкін міг реалізовувати московські плани як так званий український політик. Насправді він зовсім не український, весь його (Льовочкіна) бізнес і політика прямо пов'язані з Москвою”, - прокоментувала народний депутат.

У той же час Вікторія Сюмар вважає, що нашим “заокеанським колегам, які серйозно поставилися до цього “плану”, треба краще перевіряти інформацію, яку вони отримують”.

“Цей “план” не може бути прийнятий! Тому говорити про якусь його серйозність... Це просто “засвітка” ще однієї схеми, яку Москва намагається реалізувати руками Льовочкіна, Артеменка інших через своїх лобістів у Вашингтоні”, - підкреслила Сюмар.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо існування в українському парламенті “непублічної групи підтримки депутата Артеменка”, заступник керівника фракції “Народний фронт” зауважила, що, звичайно, “люди Льовочкіна є в різних фракціях Верховної Ради”.

“Фактично, люди Льовочкіна для нас — це люди Фірташа. А Фірташ сьогодні досить пов'язаний з Москвою і бізнес-схемами. І я прекрасно розумію, що це просто активізація цієї мережі, яка замаскована під проєвропейські сили”, - заявила Вікторія Сюмар.

На думку політика, після арешту Дмитра Фірташа та його можливої екстрадиції в США “ця група буде досить суттєво дезорієнтована і ми побачимо певні перетоки”.

“Я не думаю, що зараз їм буде особливо до реалізації якихось своїх планів і московських проектів, оскільки сьогодні через свідчення, які Фірташ може дати американському правосуддю про російські корупційні газові схеми, я думаю, що багато людей і в нашому залі (ВРУ. - Ред.) будуть максимально зацікавлені в тому, аби так само не потрапити під розслідування американського правосуддя”, - резюмувала вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua